Globe Travel

ΠΑΙΖΟΥΝ 3 HD  TV ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ
LIVE STREAMING

MEGA XORHGOS TV CLOBE TRABEL

Ο Δήμος Χερσονήσου είναι δήμος της περιφέρειας Κρήτης που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων ΓουβώνΧερσονήσουΕπισκοπής και Δήμος Μαλίων. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 271,58 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 25.003 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του νέου δήμου ορίστηκαν οι Γούρνες.

Ο Τουρισμός Αναψυχής στο Δήμο Χερσονήσου είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος και αποτελεί το τουριστικό υπόβαθρο του Δήμου, από τη δεκαετία του ‘60, καθώς τότε ανοικοδομήθηκε το πρώτο τουριστικό κατάλυμα. Ο Δήμος προσφέρει εμπλουτισμένο και διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν αναψυχής πλούσιο σε εναλλαγές χρωμάτων, πράσινου και γαλάζιου. Ο τουρισμός αναψυχής συμβάλει στην οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου.


 Στο Δήμο είναι εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός όλων των τουριστικών καταλυμάτων (Resorts, Hotels, Apts) και στο σύνολο τους οι κλίνες ξεπερνούν τις 100.000. Η τουριστική εμπειρία ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Θαλασσόκοσμο, το μεγαλύτερο ενυδρείο στην Ελλάδα, με είδη από το Μεσογειακό Θαλάσσιο Κόσμο και την επίσκεψη στη Νήσο Ντία, όπου οι επισκέπτες θα έλθουν αντιμέτωποι με τη μαγεία του καταγάλανου Κρητικού Πελάγους. Πολύ σημαντικό επίσης και πλούσιο είναι το οικοπολιτιστικό απόθεμα του Δήμου και η μοναδικότητα της βιοποικιλότητάς του.

MEGA XORHGOS TV CLOBE TRABEL
  • Παραλίες: Ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το τρίπτυχο αναψυχής ‘Sea, Sun, Sand’, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την απέραντη θάλασσα σε μια ευρεία παράκτια ζώνη (28 km) με μοναδικές και βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες.
h






  • Υδάτινα Πάρκα: Στο Δήμο υπάρχουν τρία σημαντικά Υδάτινα Πάρκα: τα Star Beach, Water City και Aqua Plus τα οποία προσφέρονται για παιχνίδια στο νερό, θαλάσσιες αποδράσεις, χαλάρωση και διασκεδαστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, και διαθέτουν υπηρεσίες εστίασης.  Αγορές:
  •  Ο Δήμος χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αγορά, τα εμπορικά καταστήματα και τα Εμπορικά Κέντρα. Ιδιαίτερη ανάπτυξη υπάρχει στα τουριστικά καταστήματα, με αντίστοιχη ζήτηση στα τουριστικά προϊόντα, καθώς ο Δήμος απορροφά το 4,6 % των αφίξεων της Ελλάδας.
  • MEGA XORHGOS TV CLOBE TRABEL
  •  Με πολλά καταστήματα, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
  • Γαστρονομία: Αποτελεί την αυθεντική πλευρά του Κρητικού πολιτισμού. Η βάση της κρητικής διατροφής είναι το ελαιόλαδο και 5000 χρόνια μετά από την εμφάνιση του Μινωικού πολιτισμού, προσφέρει άριστο διατροφικό πρότυπο, που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής. Πολλές παραδοσιακές ταβέρνες υπάρχουν σε όλα τα χωριά του Δήμου που προσφέρουν την αυθεντική κρητική κουζίνα.


    • Νυχτερινή Διασκέδαση: Εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή, γεμάτη παλμό. O Δήμος Χερσονήσου διαθέτει μεγάλη πυκνότητα σε καφετέριες, μπαρ, ντίσκο και κλαμπ, με ποικίλο ύφος μουσικής. Οργανώνονται DJs sets και πάρτυ, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο, και προσφέρουν πλούσια εμπειρία νυχτερινής ζωής.
    Ο πολιτιστικός Τουρισμός είναι άλλη μία μορφή εμπειριών που μπορεί κάθε επισκέπτης να απολαύσει στο Δήμο Χερσονήσου. Διαθέτει πολλούς πόρους πολιτιστικής κληρονομιάς, και συγκεκριμένα τέσσερα μουσεία [Αγροτικό Μουσείο Μενέλαου Παρλαμά, Λυχνοστάτης Λαογραφικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Μαλίων, Αργυράκειο Πολεμικό & Εθνολογικό Μουσείο] καθώς και τα δύο ενυδρεία [Θαλασσόκοσμος, Aquaworld Aquarium] και όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό δίκτυο.
    • Χωριά & Οικισμοί: Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός με οργανωμένες εκδρομές στα πολλά και μοναδικά χωριά του Δήμου αποτελεί αυθεντική εμπειρία και οι επισκέπτες μπορούν να ‘γευτούν’ τα τοπικά χρώματα και τις γεύσεις του Δήμου μέσα από την εξερεύνηση των παραδοσιακών οικισμών.
    • Μουσεία, Μνημεία, Αρχαιολογικοί τόποι: Παράλληλα ο δήμος χαρακτηρίζεται από την πλούσια ύπαρξη σημείων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος – [Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων, Χρυσόλακκος, Αρχαιολογικός Χώρος Αμνισού, Μέγαρο Νίρου, Αρχαιολογικός Χώρος Καστρί, Αρμί,] με γνωστότερο τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων. Το Μινωικό ανάκτορο των Μαλίων χωροθετείται σε μια πανέμορφη τοποθεσία κοντά στη θάλασσα και αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος μινωικό ανάκτορο, μετά της Κνωσού και της Φαιστού.
    •  Ο μύθος λέει ότι το ανάκτορο των Μαλίων χρησίμευε ως κατοικία του Σαρπηδόνα, αδερφού του Μίνωα. Ιστορικά, το 1915 ο Ιωσήφ Χατζιδάκης ξεκίνησε τις ανασκαφές στο λιμάνι, ενώ το 1921 η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή συνέχισε τις εργασίες στον Χρυσόλακκο,
    •  που βρέθηκε το πασίγνωστο υπέροχο χρυσό κόσμημα με τις μέλισσες, το οποίο θεωρείται ως το σπουδαιότερο εύρημα των Μαλίων.
    • Κρήτη Ξενοδοχεία: Το 34% των ξενοδοχείων της Κρήτης βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου Το 24,7% των ξενοδοχείων της Κρήτης βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Κρήτη Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ: Το 23,2% των Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου Το 12,9% των Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Νομός Ηρακλείου Ξενοδοχεία: Το 72,8% των ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Νομός Ηρακλείου Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ: Το 55,8% των Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Κρήτη Κλίνες Ξενοδοχεία:
    •  Το 42% των κλινών Ξενοδοχείων της Κρήτης βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου Το 31,3% των κλινών Ξενοδοχείων της Κρήτης βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Κρήτη Κλίνες Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ: Το 41,6% των κλινών Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ της Κρήτης βρίσκεται στο νομό Ηρακλείου Το 32,5% των κλινών της Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κρήτης βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Νομός Ηρακλείου Κλίνες Ξενοδοχεία: Το 74,6% των κλινών ξενοδοχείων του νομού Ηρακλείου βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Νομός Ηρακλείου Κλίνες Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ: Το 78,2% των κλινών Διαμερισμάτων/Παραδοσιακά Ξενοδοχεία/Κάμπινγκ βρίσκεται στο Δήμο Χερσονήσου Στοιχεία από Ξενοδοχείακό Επιμελητήριο 2008
    • MEGA XORHGOS TV CLOBE TRABEL